Editura

Editura si Tipografia CREDIS a Universitatii din Bucuresti s-au infiintat prin Decizia Senatului Universitatii din Bucuresti in mai 1999 pentru a asigura, in principal, materialele de invatare destinate studentilor de la invatamantul la distanta ai Universitatii.

Editura si tipografia computerizata CREDIS asigura materialele de invatare pentru cursantii proprii ai departamentului, atat in varianta tiparita, cat si in variantele electronica si multimedia cu acces on-line sau pe suport CD (design propriu).
Au fost editate, pana in prezent, cu ISBN peste 120 de titluri: manuale universitare, carte stiintifica, monografii si volume de lucrari ale unor manifestari stiintifice nationale si internationale.

Colegiul editorial este format din cadre didactice universitare cu titlul stiintific de doctor. Comisia de referenti a Editurii CREDIS cuprinde, de asemenea, cadre didactice universitare, doctori in stiinte, nume cunoscute in mediul academic din Romania si nu numai.

In ultimii doi ani s-a trecut la implementarea unui design propriu in materie de carte virtuala, cu acces pe CD sau cu acces on-line.

De asemenea, Editura si Tipografia CREDIS, ofera cadrelor didactice si studentilor posibilitatea editarii si tiparirii de: carte universitara, teze de doctorat, lucrari de diploma/absolvire.

Dotarea tehnica permite tiparirea in tiraj variabil, inclusive mic, incepand de la 30 de bucati. Editura asigura gratuit ISBN si CIP, cartile editate intrand in Depozitul legal de carte la nivel national.

Editura CREDIS s-a remarcat si prin prezenta la manifestari de nivel national:

  • participarea in calitate de co-organizator si expozant la editiile anuale ale Targului Educatiei din Universitatea Bucuresti (1999-2005);
  • expunerea de carte si sustinerea de conferinte, seminarii, dezbateri la Didactica ’99, ca si la Targul “Oferta educationala” al ISMB, desfasurat la Palatul Copiilor, inca de la prima sa editie;
  • participarea, in cadrul standului Universitatii Bucuresti, la editiile 2003, 2004 ale Targului GAUDEAMUS;
  • participarea cu stand propriu la Salonul de Carte si Presa , editia a IX-a, desfasurat la Muzeul National de Istorie al Romaniei ( 10-14 martie 2004), unde Editura CREDIS a primit Diploma “Magna Aula – Cum Nostrae Laudae”;
  • participarea cu stand propriu la Salonul de Carte si Presa , editia a X-a, desfasurat la Muzeul National de Istorie al Romaniei ( 9-13 martie 2005 ), unde Editura CREDIS a primit Diploma “Vivat Nostra Academia”.