placa de circuit verde

Profesioniștii din industria IT își stabilesc în permanență noi ținte pe plan profesional.
Adaptarea la noile cerințe impuse de extinderea retelelor, identificarea unor noi modalități de utilizare a tehnologiilor recent descoperite în acest domeniu sau deținerea bazei necesare de informații pentru a face față cu succes provocărilor – acestea sunt doar câteva dintre avantajele pe care ți le oferă certificarea CCNA Routing.
Nu doar că vei deține cunoștințele necesare pentru a reuși în ceea ce ai de realizat în planul tău zilnic de intervenții, ci și pentru a te menține informat despre noutățile care apar periodic în acest domeniu.

CCNA Routing – înțelegerea conceptuală și practică a rutării retelelor

Orice rețea de mici dimensiuni începe prin configurarea corectă a routerului și a switch-ului pentru a obține îndeplinirea funcțiilor de bază.
Pornind de la modul de construire a unei astfel de retele și până la cunoașterea tuturor componentelor și a operațiunilor implicate în acest proces, certificarea CCNA Routing îi oferă celui interesat datele și informațiile necesare configurării, depanării routerelor și a comutatoarelor, precum și rezolvare tuturor problemelor legate de OSPF, RIPv1, RIPng și inter-VLAN (în IPv4 și IPv6), la nivel de rețea individuală sau în sistem virtual.

Deținerea unei certificări de acest tip înseamnă extinderea atribuțiilor profesionale, precum și :

  • Înțelegerea conceptelor de bază de comutare și funcționare a comutatoarelor Cisco, a scopului, naturii și operațiilor efectuate printr-un router, a tabelelor de rutare și a procesului de căutare a traseului;
  • Însușirea modului de funcționare a VLAN-urilor și a modalităților prin care sunt create retelele logice separate și a realizării rutării dintre acestea;
  • Cunoașterea protocoalelor de rutare dinamică, a vectorilor de distanță și a protocoalelor de rutare a legăturilor;
  • Configurarea și depanați cailor de rutare statică și implicită (RIP și RIPng), a unei retele OSPF, a listelor de control la nivel de acces (ACL) pentru retelele IPv4 și IPv6, precum și a protocolului DHCP pentru retelele IPv4 și IPv6.
Iar acesta este doar un prim pas către construirea unei cariere de viitor, în care satisfacția împlinirii profesionale va fi dublată și de venituri pe măsura cunoașterii.

Rutarea CCNA – beneficii multiple, șanse variate de avansare la nivel profesional

Deținerea unui astfel de certificat atestă faptul că persoana respectivă dispune de cunoștințele și aptitudinile profesionale necesare rezolvării oricărei probleme din acest domeniu.
Poți să ocupi o poziție superioară în cadrul unei societăți, dar și să beneficiezi de un venit mai mare. Deținătorul unui astfel de atestat reprezintă un plus de valoare pentru compania din care face parte (oferă productivitate mărită, eficiență dovedită și o multitudine de creșteri la nivel de eficacitate pentru companie).
Un astfel de certificat echivalează cu o semnătură pe un cec în alb pentru orice persoană care își dorește să avanseze în carieră. Este precursorul achiziționării profesionale viitoare, pentru că îți permite să te recertifici de fiecare dată când este necesar.
În acest fel, nu vei fi niciodată depășit din punct de vedere profesional, fiindcă ale tale cunoștințe vor fi actualizate în funcție de noutăți. Dacă îți dorești să fii un profesionist în domeniul IT și să te specializezi pe rutare, atunci certificatul CCNA Routing este un accesoriu care îți conferă valoarea necesară și te va poziționa în topul căutărilor angajatorilor!